مجسمه جرجیس در میدان آزادی تفلیس
میدان آزادی (به گرجی: თავისუფლების მოედანი "تاویسوپْلِبیسْ مُئِدانی") میدانی در شهر تفلیس است که مجسمه‌ای از جرجیس در آن قرار دارد.

 

درباره تفلیس jorjios 8

 

پارک ریکه تفلیس
پارک ریکه یکی از مکانهای تفریحی در تفلیس است،محبوب برای خانواده ها ،مخصوصا در فصل تابستان،که واقع در سمت چپ رودخانه متکواری با منظره ای از کاخ ریاست جمهوری . این پارک دسترسی آسانی از طریق پل شیشه ای و آهنی با نام پل صلح به محله قدیمی شهر دارد و همچنین می توانید به وسیله تله کابین  از قلعه نارلیکا دیدن فرمایید. در طول تابستان توریستهای زیادی با نشستن در این پارک از رقص آب با نور پردازی به همراه موسیقی لذت برده اند.

 درباره تفلیس rike1 4

 

درباره تفلیس rike2 3

 

 

پل صلح تفلیس

شورای شهر تفلیس گرجستان در اوایل سال ۲۰۱۰ سفارش ساخت سازه‌ای به‌منظور اتصال بخش‌های قدیمی و جدید تفلیس را به یک طراح و آرشیتکت برجسته ایتالیایی نهایی کرد و در ماه می همان سال مراسم رسمی افتتاحیه «پل صلح» بر فراز رودخانه کورا برگزار گردید
روی سقف این پل ۱۵۰ متری، ۱۲۰۸ بسته نورانی با طرح‌های مختلف از ۶۰۴۰ لامپ LEDنصب گردیده که در شب منظره‌ای بدیع خلق می‌کنند و نورپرداز فرانسوی پروژه آن را «در ستایش زندگی و صلح» نام نهاده است

 درباره تفلیس solh 5

 

درباره تفلیس polsolh2

 

درباره تفلیس polsolh1

 

خیابان باراتاشویلی تفلیس
خیابان باراتاشویلی نیز در بافت قدیمی  تفلیس قرار دارد.

 

درباره تفلیس barata 9

 

باغ گیاه شناسی تفلیس
باغ گیاه شناسی تفلیس در منطقه 161 هکتاری که دارای بیش از 4500 نوع گیاه که شامل گونه های قفقازی و گونه هایی از سرتاسر دنیا است . غیر از این موارد باغ مجموعه ای غنی از گیاهان زینتی هم دارا می باشد.

 درباره تفلیس giahshenasi 15

 

(AQUA PARK)   پارک آبی تفلیس 
پارک آبی گرجستان در سال 2006 افتتاح شده و سرپوشیده نیست که برای ما ایرانیا از نیمه خرداد تا نیمه مهر ماه قابل استفاده است بقیه وقتها سرده ولی خود گرجی ها تا برف نیومده شنا می کنند و زمستان هم با اون سرما طوری لباس می پوشند که اگر ما بپوشیم بدون شک سرما می خوریم
وردی پارک آبی تفلیس : حدود 15 هزار تومان از ساعت 9 صبح تا 5 بعدظهر
عکسهای از اکوپارک تفلیس -یکی از تفریحات گرجستان

 درباره تفلیس parkabi 2

 

رود متکواری تفلیس

کُر (به گرجی: მტკვარი) (تلفظ: مْتْکْواری) (به پارسی: «رود کورش»، به ترکی آذربایجانی: «کور» و به ترکی استانبولی: «کورا») نام رودی است که از شرق ترکیه سرچشمه می‌گیرد و از کشورهای گرجستان و جمهوری آذربایجان از میان رشته کوه‌های قفقاز عبور کرده و بعد از آنکه رود ارس به آن پیوست، در منطقه تالش گشتاسی به دریای خزر می‌ریزد.
طول رود کورا ۱۳۶۴ کیلومتر است. قبلاً تا تفلیس قابل کشتیرانی بوده ولی اکنون به سبب سدها و نیروگاه‌هایی که بر روی این رود ساخته شده‌است قابل کشتیرانی نیست.
رودخانه کورا بزرگترین رودخانه قفقاز است. درازی این رودخانه ۱۵۵۱ کیلومتر است که ۹۰۰ کیلومتر آن در زمین‌های جمهوری آذربایجان جریان دارد.
این رودخانه از دامنه‌های شمالی آب‌پخشان کوه‌های چالدران و از ارتفاعات ۲۷۴۱ متری آن سرچشمه می‌گیرد. مساحت حوضه آبریز کر ۱۸۸ هزار کیلومتر مربع است.
رود کر و رود ارس دو رود مهم جمهوری آذربایجان هستند. رود کورا پس از عبور از کوه‌های قفقاز جلگه‌های دوه چی و لنگران را آبیاری می‌کند. حوزه آبریز آن ۸۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع است. رود کورا که در جمهوری آذربایجان به رود «کور» شهرت دارد پس از پیوستن به ارس، همان نام «کور» را دارد چون نسبت به ارس آب بیشتری دارد.
رودخانه کورا در زندگی اقتصادی و در شکل‌گیری الگوهای زندگی مردم جمهوری آذربایجان نقش بسیار اساسی را ایفا کرده‌است.

 

درباره تفلیس matkovari 10
قلعه ی نارلیکا در بافت قدیمی تفلیس
قلعه باستانی نارلیکا با منظره ای زیبا از شهر تفلیس در قرن 4میلادی بنا شده است و در قرن 7 توسط امویان گسترش یافته است ولی در واقع در دوره مغولان تغییر نام به این اسم داده است . قسمتی از این  قلعه در سال 1827توسط زمین لرزه تخریب شده است

 درباره تفلیس narlika 12

 

کلیسای جامع تثلیث تفلیس

کلیسای جامع تثلیث (به گرجی : სამების საკათედრო ტაძარი "سامِبیسْ ساکاتِدْرُ تادْزاری") معروف به سامِبا (به معنای تثلیث) کلیسای اصلی ارتدکس گرجی است که در شهر تفلیس، پایتخت گرجستان قرار دارد.
ساختمان آن بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ میلادی تکمیل شده است و با ظرفیت ۱۵٬۰۰۰ تَن و ارتفاع ۹۷ متر، عنوان‌های بزرگترین کلیسای ارتدکس در جهان و سومین کلیسای ارتدکس مرتفع در جهان را به خود اختصاص داده است. معماری این کلیسا آمیزه‌ای از سبک‌های سنتی معماری مذهبی گرجی در مراحل مختلفی از تاریخ است و همچنین، عناصری از معماری بیزانس را نیز در خود جای داده است.
این کلیسا دارای یک گنبد مخروطی شکل بر روی ۸ ستون می‌باشد. جنس گنبد از طلا بوده و از پایین گنبد تا نوک صلیبی که بر روی آن قرار دارد ۷٫۵ متر ارتفاع دارد. این کلیسای عظیم خود متشکل از ۹ کلیسای کوچک می‌باشد و علاوه بر این، ۵ کلیسای کوچکتر دیگر نیز در طبقات زیرین این بنا واقع شده است. کل فضای این بنا معادل ۵۰۰۰ متر مربع و حجم آن بالغ بر ۱۳۷ متر مکعب می‌باشد. ارتفاع بناهای زیرین ۱۳ متر و ارتفاع کلیسا از سطح زمین تا نوک صلیب ۸۴ متر می‌باشد. جهت ساخت کف از سنگ مرمر و برای دکوراسیون از موزاییک استفاده شده است، همچنین نقاشی‌های این کلیسا کار گروهی به رهبری امیران گوگلیدزه می‌باشد.
مجموعه کلیسای سامبا شامل بخش‌های مختلفی از جمله بنای اصلی، برج ناقوس، اقامتگاه اسقف اعظم، صومعه، آکادمی علوم دینی، فرهنگستان الهیات، کارگاه‌های آموزشی، استراحتگاه و غیره می‌باشد.

 

 درباره تفلیس kelisayejame2 16

 

درباره تفلیس kelisayejame1 17

 

کاخ ریاست جمهوری تفلیس
کاخ ریاست جمهوری در کنار رود متکواری است. ساخت این بنا در سال 2004 شروع شده است و در سال 2009به پایان رسیده که توسط معمار ایتالیایی مایکل د لوچی طراحی شده است . گنبد ساختمان از شیشه های سه بعدی که در آلمان طراحی شده  ساخته شده است. در مقابل ساختمان اداری یک مجسمه که توسط سفیر گرجستان در آلمان (نوه دختری چالز اول ) طراحی شده است در سه رنگ به نماد سه بخش تشکیل دهنده دولت

 درباره تفلیس riasatjumhori 14

 

مجسمه مادر
بانوی مقدس با لباس و پوشش کاملا گرجی در یک دست شمشیری جهت محافظت از شهر و در دست دیگر پیاله ای از شراب برای دوستان از دست گرفته است و با تبسمی مهربان ولی مغرور به شهر می نگرد و همچون مادر که از فرزند خود محافظت می کند از شهر محافظت می کند  

 درباره تفلیس madar 19

 

تلاوی (TELAVI)

تلاوی (به گرجی: თელავი) یکی از شهرهای مهم گرجستان و مرکز استان کاختی در شرق این کشور است.
جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۲ برابر با ۲۱٬۸۰۰ نفر بوده است. ارتفاع این شهر از سطح دریا ۴۹۰ متر است.
با ویرانی گرمی پایتخت پادشاهی کاختی توسط شاه عباس یکم در سال ۱۶۱۶ میلادی، پادشاهان کاختی، تلاوی را به عنوان پایتخت انتخاب کردند.

 درباره تفلیس telavi1 7

 

درباره تفلیس telavi2 6

 

سیقناقی (SIGHNAGHI)
شهر قدیمی و توریستی سیقناقی در 120 کیلومتری جنوب شهر تفلیس در منطقه کاختی واقع شده است که قدمتش به عصر حجر برمیگردد البته دران زمان اسم این شهر هرتی بوده است و از قرن 15 به بعد کیزیکی نامیده شده تا اینکه هراکلیوس دوم یا ایراکلی در سال 1762 با ساخت استحکامات دفاعی این شهر رو در برابر هجوم داغستانیهای مهاجم محافظت نمود.بر اساس سرشماری 1770 کل جمعیت سیقناقی متشکل از 100 خانواده بوده که اغلب از تاجران یا صنعتگران بوده اند . در زمان الحاق گرجستان به اتحاد جماهیر شوروی در سال 1801 سیقناقی به سرعت گسترش پیدا کرد و به قطب کشاورزی شوروی سابق تبدیل شد . پس از فروپاشی جماهیر شوروی در دسامبر 1991 گرجستان به عنوان یک جمهوری تازه استقلال یافته دچار مشکلات عدیده ای شد وبالطبع سیقناقی رو هم تحت تاثیر قرار داد ولی با روی کار آمدن دولت جدید و با حمایتهای سازمانهای بین المللی این شهر چهره زیبائی به خود پیدا کرد و هم اکنون یکی از زیباترین شهرهای توریستی گرجستان است

 درباره تفلیس sighnaghi 11

 

گوری (GORI)
گوری شهری صنعتی در ایالت شیدا کارتلی گرجستان است توسط یکی از بزرگترین شاهان گرجستان به نام داوید چهارم بنیاد گذاشته شده است.
تاریخ : گوری از سال ۱۸۰۱ به عنوان نقطه شهری شناخته میشود. اهمیت اقتصادی این شهر از سال ۱۸۷۲ پس از ساخت راه آهن تفلیس – پوتی افزایش یافت. پیش از انقلاب بزرگ، هیچ گونه صنایعی در شهر وجود نداشت و فقط صنایع دستی و بازرگانی فعالیت عمده را در کنار کشاورزی تشکیل میداد. در سال ۱۹۲۰ قسمتهای زیادی از شهر گوری در اثر زلزله از بین رفت، اما در سال ۱۹۲۶ از نو ساخته شد و جمعیت آن به سرعت افزایش یافت و به ۱۰۰۰۰ تن رسید .
جغرافیا : گوری معاصر مساحتی در حدود 800 هکتار را در دو سوی ساحل رودهای متکواری و لیاخوی در بر می گیرد.موقعیت جغرافیایی آن به عنوان محل تلاقی راه ها و دارا بودن اقلیم مناسب،تاثیر بسیار زیادی در شهر داشته است.در چهل سال گذشته جمعیت آن پنج برابر شده است.گوری را قلب ایالت شیدا کارتلی به شمار می آورند.راه های ارتباطی که نقاط مختلف را به هم متصل می کنند در این شهر یکدیگر را قطع می کنند.گوری محل تلاقی راه آهن قفقاز جنوبی بوده و دارای ایستگاه را آهن است.از این نقطه شاخه ای از راه آهن و جاده به تسخینوالی به سوی شمال کشیده شده است.علاوه برآن از گوری شاهراهی به سوی دره آتنی می رود.
آثار تاریخی : دژی قرون وسطایی به نام گوریس تسیخه در این شهر مشرف است.
یکی از آثار بسیار معروف معماری قرن هفتم میلادی گرجستان صومعه سیونی است که در نزدیکی روستای آتنی قرار دارد. در این معبد نقاشیهای دیواری که به قرن دهم میلادی تعلق دارد، وجود دارد که بسیار معروف است
ژوزف استالین در این شهر به دنیا آمده بود و تا سال ۱۸۹۴ در آن جا زندگی میکرد. خانهٔ استالین به موزه تبدیل شده است این موزه شامل عکس ها مکاتبات و اسناد مربوط به آن دوران و قطاری که مخصوص وی می باشد. بازدید از این موزه شما را با بخشی از تاریخ قرن بیستم آشنا می کند. این شهر دارای قلعه چشمه و کلیسای قدیمی می باشدو همچنین مجسمهٔ بزرگی از استالین در شهر گوری ساخته شده بود که تا چندی پیش نیز پابرجا بود.

 

 درباره تفلیس goori 13

 

اوپلیستیخه (OPELTSIKHE)

شهر سنگی اوپلیستیخه (uplistsikhe) در ۱۰ کیلومتری شرق شهر گوری (gori) بزرگترین شهر سنگی دنیا می باشد که در اصل لغتی به معنی معبد یا قلعه خدایان است. مهمترین آثار باقی مانده از دین پیکانیزم در این محوطه باستانی وجود دارد و قدیمیترین سد ، داروخانه ، بازار، آمفی ﺗﺌﺎتر ،کلیسای قدیمی معروف به سن جورجی، معابد، زندان، سیاه چال و صد ها اثر باستانی دیدنی در آغوش طبیعت بی نظیر یکی از مهمترین مکانهای تاریخی و دیدنی کشور گرجستان است.
این مکان در دوران برنز، حدود ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد، بنا شده است و تا قرن سیزدهم میلادی، مسکونی بوده است. از قرن ششم قبل از میلاد تا قرن یازدهم میلادی، اوپلیستیخه، یکی از مهمترین مراکز سیاسی و مذهبی قبل از مسیحیت کارتلی – یکی از نیاکان مملکت گرجستان بود.
باستان شناسان، در خاک برداری هایی که انجام داده اند، تعداد زیادی معابد و متعلقات دیگر مربوط به الهه خورشید، که قبل از آمدن مسیحیت، پرستش می شده اند، کشف کردند. زمانی که مسیحیت به گرجستان رسید، این شهر، اهمیت خویش را به دلیل مهم جلوه داده شدن مراکز جدید فرهنگ مسیحیت مانند “متسختا” و تفلیس، از دست داد.
این شهر غار مانند به وسعت چهل هزار متر مربع، به سه قسمت زیرین، میانی و زبرین، تقسیم شده است.قسمت مرکزی، که دربرگیرنده بیشترین ساختار سنگی است، توسط یک تونل باریک به قسمت زیرین، متصل است. بیشتر سنگ ها، دارای هیچ گونه عناصر زینتی نیستند، گذشته از برخی ساختار های بزرگ که شامل کنده کاری بر روی سنگ هستند.در بالای مجتمع، یک قصر سلطنتی سنگی مربوط به دوران مسیحیت وجود دارد که متعلق به قرن دهم میلادی است. ساختارهای سنگی شامل یک سالن بزرگ به نام “تاماریس داربازی”، محل قربانی کردن بت پرستان، منازل مسکونی و یک ساختمان اداری که شامل یک داروخانه، یک نانوایی، یک زندان و حتی یک آمفی تئاتر، می باشد. ساختارهای سنگی توسط تونل ها به هم متصل بوده اند، در حالی که تونل های دیگر، به عنوان راه فرار اضطراری، محسوب می شده اند.

 درباره تفلیس opelistikhe 1

 

 متسختا (METSKHETA)

متسختا یک شهر قدیمی و دارای ارزش تاریخی در شمال تفلیس است که حدود ۲۰ کیلومتر با آن فاصله دارد .
پایتخت پادشاهی گرجستان شرقی، در ایالت شیدا کارتلی واقع شده است. متسختا از شهر های قدیمی گرجستان است. بنای آن در نیمه دوم هزاره ی اول پیش از میلاد حضرت عیسی نهاده شده است .
این شهر نزدیک به هزار سال پیش بنا نهاده شده است و در حقیقت قبل از تفلیس پایتخت پادشاهی گرجستان بوده است. شهر متسختا به عنوان یکی از مراکز مهم آثار معماری باستانی گرجستان شناخته می شود. همانطور که میدانید گرجستان جزو اولین کشور هایی بوده که در آن دین مسیحیت را به عنوان دین رسمی پذیرفته شده است و متسختا ، مرکز مسیحیت آن زمان بوده است و در سال ۳۱۷ میلادی از این شهر مسحیت به عنوان دین رسمی گرجستان اعلام شد و حتی پس از انتقال پایتخت به تفلیس در قرن ۶ میلادی، متسختا با کلیساهای متعددی که در آن وجود داشت و یا بعد ها در آن ساخته شد، به عنوان مرکز دینی کشور باقی ماند و تا کنون نیز مرکزیت این دین در این شهر باقی مانده است ..
در اوایل قرن ششم قبل از میلاد شاه داوید اوجراملی که جانشین شاه واختانگ گرگاسالی اول شد پایتخت پادشاهی گرجستان را از متسختا ، بنا به توصیه پدرش ، به خاطر سهولت در دفاع از پایتخت ، به تفلیس منتقل نمود .
شهر متسختا جایگاه و موقعیت خودش را به عنوان مرکز تاجگذاری و دفن پادشاهان گرجستان تا اواخر این پادشاهی یعنی قرن ۱۹ میلادی حفظ نمود. ترکیبی کمیاب و نادر از ارزشهای فرهنگی در این نقطه از جهان در محدوده زمانی ای به وسعت عصر برنز تا مسیحیت باعث شده سیمای این شهر انعکاسی به قدمت تاریخ کل گرجستان را به نمایش بگذارد زیرا که اینجا زمانی محل پرستش بتان در اعصار بسیار دور بوده و همچنین مکانیست که مسیحیت از اینجا پا گرفته است .
موقعیت : اکنون این شهر در نوار باریکی در طول ساحل رود متکواری و آراگوی کشیده شده و تقریباً به طور کامل توسط کوهستان ها، احاطه شده است. در دوره های گذشته این شهر به استحکامات و ساختمان های پیوسته ای متصل بود که تا دامنه ی کوه های اطراف کشیده می شد و بر روی هم با پایتخت، مرکز دولتی بزرگی را تشکیل می دادند.
تاریخ و معماری: دوره ی رشد متسختا از قرن های اولیه ی عصر مسیحیت آغاز و تا قرن ششم میلادی ادامه یافته است. پس از انتقال پایتخت به تفلیس در قرن ۶ میلادی، متسختا با کلیساهای متعدد و کلیساهای جامعی که بعد ها در آنجا ساخته می شود، به عنوان مرکز دینی کشور باقی می ماند.
متسختای امروز با آثار معماری و باستانی ارزشمند خود همچون یک موزه است. کاوش هایی که در شهر و پیرامون آن صورت گرفته آثار ارزشمندی از نمونه های فرهنگ مادی هزاره ی اول پیش از میلاد حضرت عیسی (ع) تا قرن های ۱ تا ۶ میلادی را در بر می گیرد.
بررسی محل ها، ساختمان های مسکونی و بناهای مربوط به آن و همچنین ظروف متعدد خانگی و جواهرات، نشان دهنده ی شکوفایی تاریخ تمدن شهر است. متسختا همچنین به عنوان یکی از مراکز مهم آثار معماری باستانی گرجستان شناخته می شود. هنگام ورود به شهر از شمال از طریق جاده یا از غرب از طریق راه آهن، معبد جواری که در بالای صخره ای کوهستانی که درست در روبه روی بلوک هی مسکونی در محل تلاقی دو رود قرار دارد خود نمایی می کند. معبد جواری یکی از ارزشمندترین آثار معماری باستانی گرجستان است (۶۴ تا ۵۸۵ میلادی). این بنا قدیمی ترین نمونه ی ساختمان های گنبدی است. ساختمان صومعه چنان به نظر می رسد که از درون صخره، به سوی قله ی مخروطی آن بیرون آمده است. جواری به ویژه هنگام شب در زیر تابش نورافکن ها زیباتر دیده می شود.
درست در مرکز متسختا، کلیسای جامع «سوِتیتسخُوِلی» قرار دارد که در آغاز سده ی ۱۱ میلادی توسط معمار گرجی، آرساکیدزه ساخته شده است. این بنای عظیم به سبب معماری بسیار زیبا و ارزشمند خود و ترکیب قطعات حجاری های هنرمندانه روی سنگ قابل توجه بسیار است.
درفاصله کم ازاسوتیتس خولی، صومعه ی سامتاورو، یکی دیگر از نمونه های برجسته ی معماری همان عصر قرار دارد. هنگام نزدیک شدن به مستختا در طول جاده ی نظامی گرجستان ستون سنگی بلندی در ساحل رو به روی آراگوی، در سمت چپ قرار دارد. این ستون یادبود در محل مرگ ایلیا چاوچاوادزه، مشهورترین نویسنده و اندیشمند گرجستان سربرافراشته است. جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۶ برابر با ۱۹۴۲۳ تن بوده است

 

درباره تفلیس metsekhta 18

 

تماس با ما